top of page

Güzellik merkezlerinde yeni dönem yeni yöntem

2019 yılından bu yana dünyayı saran COVID-19 gündelik hayatımızda ve çalışma sektörlerinde kökten değişikliklere yol açtı. Bu süreçte gündeme gelen güzellik merkezleri, berber ve kuaförler yeterli tedbirlerin alınıp alınmadığına dair toplumda merak oluşturdu. Sektörün içinde yer alan Nail Artist Cansu Kırık yaptığı işi ve çalıştığı ortamı izah ederek alınan tedbirleri anlattı.

“Kendimi alanımda geliştirdim”


Güzellik merkezlerinin kapalı olduğu süreçte yaptığı çalışmalardan bahseden Nail Artist Cansu Kırık; “Kendimi geliştirmeye yönelik şeyler yaptım. Çünkü yaptığım tırnak işleri uzun işlemler protez tırnak ve jel tırnaktan bahsediyorum. Danışana göre nail art ve kalıcı oje seçimi sonrası işlemler daha da uzuyor tabi işlemden önce tırnağı hazırlamak içinde manikür ve temizleme işlemleri yapılıyor. Yani süreç zannedildiğinden daha uzun sürüyor. Bu durumda işlemi yapan arkadaşın, her çeşit tırnağı tanıması ve elini hızlandırması gerekiyor. Hem hızlı davranıp hem de işi mükemmele yakın bitirmek zannedildiğinden çok daha zor. Bu sürenin kısalması içinde yapılacak en iyi şey bol bol tırnak tanımak ve pratik yapmak. Ben işyerimin kapalı olduğu dönemde kendimi pratiğe adadım. Hâlihazırda düzenli müşterilerim ile evden çalışmaya devam ettim. Onun dışında dediğim gibi zamanım bol bol pratik ile geçti. Böylelikle kendimi alanımda geliştirdim.” dedi.


“Sosyal mesafeye dikkat ederek danışanlarımız ile ilgileniyoruz”


Çalıştığı yerde yapılan dezenfekte çalışmalarına dikkat çeken Nail Artist Cansu Kırık; “Çalıştığım iş yerinde, havayı steril eden 2 adet makinemiz var. Sürekli çalışır halde bulunuyor. Kullandığımız çoğu malzeme tek kullanımlık ama genel aletleri her işlemden sonra steril makinesine koyuyoruz. Kullandığımız havlular da öyle. Her işlemden sonra değiştiriliyor. Ayrıca zaten eldiven ve maske kullanımı zorunlu, aksi kabul edilmiyor. İçeriye giren her danışanda HES kodu ve ateş ölçümünden geçiyor ve rızası dâhilinde olduğu bir belge imzalatılıyor bu şekilde önlemimizi alarak devam ediyoruz. HES kodu, ateş ölçümü biz çalışanlar için de geçerli. Sosyal mesafeye dikkat ederek danışanlarımız ile ilgileniyoruz.” şeklinde konuştu.


“Asıl önemli olan müşteri memnuniyeti”


Süreç boyunca kaybedilen müşterilerden bahsederek açığı kapatmak için gösterdikleri çabayı dile getiren Nail Artist Cansu Kırık; “Kadınların var olduğu bir yaşam tarzında bizim işimiz her zaman ihtiyaçtır ama tabi ki de her alanda olduğu gibi güzellik merkezlerinde de müşteri düşüşü yaşandı. Bu açığı kapatmak içinde yani müşteri sirkülasyonu için ciddi indirimler yapıldı. Kampanyalar oldu ve şu anda hala birçoğu devam ediyor. Birçok ürüne zam geldi. Çalıştığım firma, alanında en iyi ürünleri kullanmayı tercih ediyor ve bu ürünleri her kesimin ulaşabilmesi, danışanın en iyi üründe en uygun fiyatta hizmet alabilmesi için ekstra çaba gösteriyor. Ama bir marka var ki altında çok çalıştığımız için daha uygun fiyatlı ürünler ile çalışamıyoruz. Hatta bazen ürünlerin alış fiyatı bile çıkmıyor ama bu da bir süreç ve bizim için asıl önemli olan müşteri memnuniyeti. Çalıştığım firmada en başından beri bunun savunucusu.” ifadelerini kullandı.


Muhabir: Meryem Türk


bottom of page